Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Resmi Sitesi

Başkan Karabağlı’dan şarbon açıklaması

Bu haber 24 Eylül 2018 - 16:56 'de eklendi ve 1.645 views kez görüntülendi.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkan Vekili ve İstanbul Lokantacılar Oda Başkanı Sayit Karabağlı, son günlerde artan şarbon haberleri üzerine yazılı açıklama yaptı.

Haberlerin kasıtlı olarak yayıldığını ve ticari dengeleri bozarak piyasada güvensizlik yaratılmak istendiğini belirten Başkan Karabağlı açıklamasında şunları belirtti.

Kamuoyumuza önemle duyurulur;

Ülkemiz üzerinde oynanan ekonomik ve siyasi oyunların baş aktörlerinin kimler olduğu tüm vatandaşlarımızın malumudur.

Dolar Kuru üzerinde oynanan oyunlar içeride bulunan vatan haini yancılar tarafından da desteklenmektedir İthalatla hiç bir ilgisi olmayan, yerli ürünlerimiz fırsatçılar tarafından ya stoklanmakta yada fahiş fiyatla piyasaya sürülmektedir.

Kamuoyumuza ponpalanan yalan haberler felaket tellalları tarafından kasıtlı olarak yayılmakta ülke ekonomisi içeriden de çökertilmek istenmektedir.

Orta Doğu ve Akdeniz bölgesinde çıkarları için çeşitli planlar kurgulayan devletlerin, oyunlarına çomak sokan, masaya yumruğunu vuran Türkiye’mize karşı tezgâhlanan entrikaları hep birlikte bertaraf etmek, vatanın ve milletin bekası için gayret göstermek boynumuzun borcudur.

Aynı geminin içinde olduğumuzu unutmamız gerekir.

Oynanan oyunların biride Şarbon hastalığıdır. Bu ve benzeri yalan haberleri yayarak karamsarlık ve güvensizlik yaratmak, ticari dengeleri bozmak, halkın arasına nifak sokmak alçakça tezgâhların bir parçasıdır.

Dar bir bölgede görülen kısa süre içinde tedbir alınarak yayılması önlenen şarbon vakası özellikle yalan haberlerle kasıtlı olarak gündemde tutulmaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığımızın gerçek verilere dayanarak verdiği bilgi ve beyanatlardan da anlaşılacağı üzere bu gün itibarı ile etlerimizde Şarbon hastalığı bulunmamaktadır.

Et satışı yapan kasap ve lokanta sektörü ilgili makamlarca sürekli denetim altında tutulmaktadır.

Hiç bir esnafımız kasap ve mezbahane dışında faturasız et alıp işleyemez.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüm esnafımız Belediyelerin düzenlediği İşletme ruhsatının yanı sıra Tarım Bakanlığının verdiği Kayıt belgesi ve üretim Onay belgesi ile çalışma iznine tabidir.

Kasaplara ve Lokantalara giden etler kesim yapılan mezbahaneler tarafından düzenlenen günlük veteriner raporlarına sahiptir. Veteriner raporu olmayan etlerin mezbahanelerden temin edilmesinin mümkün olamayacağı gibi, kesilen etlerin menşeini belirten belge ve veteriner raporu olmadan irsaliye düzenlenip satış noktalarına gönderilmesi de mümkün değildir.

Tarım İl ve ilçe Müdürlükleri işlenmiş veya çiğ et satışı yapılan işletmeleri rutin olarak denetlemekte, belgesiz girdilere kesinlikle müsaade etmemektedir. Şu an itibarı ile konu ile ilgili tarafımıza her hangi bir şikayet ve vaka iletilmemiştir. Edindiğimiz verilere göre Türkiye genelinde Şarbon Hastalığı yoktur.

Kırmızı eti gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Arz ve talep dengesini bozarak ekonomik krizi tetiklemek için kasıtlı olarak çıkarılan yalan haberlerin gerçekle ilgisi yoktur. Kamuoyumuza önemle duyurulur.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.