Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Resmi Sitesi

Federasyonumuz Dünya Basınında

Bu haber 09 Mart 2020 - 2:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı ve MYK Meslek Standartları Komisyonu Üyesi Lütfi Çebi, Uluslararası İngiliz İş Gazetesi The Financial Times’ta, yer alan haberde ülkemizde lokanta kültürü ve sektörün güncel durumu hakkında bilgiler verdi.

The Financial Times Türkiye Muhabiri Laura Pitel, gazetedeki köşesinde Türk Lokanta Kültürü’nü dünün ve bugünün yazdı. Lezzet ve hijyenine güvenerek yemek yiyebildiği yerler olarak tanımladığı lokanta ortamını ve yemekleri anlattı. Sektörün durumu ve federasyonumuzun projeleri hakkında da bilgiler veren Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı ve MYK Meslek Standartları Komisyonu Üyesi Lütfi Çebi, ülkemizdeki lokantacılık kültürü, lokantacılık tarihi, lokantacılık kültürümüzün uluslararası alandaki yansımaları ve birtakım sektörel analizler üzerine de görüş alışverişinde bulundu.

Çebi yayınlanan haber ve söyleşi vesilesi ile “Türk esnaf ve sanatkarını, hem ülke hem de dünya çapında hak ettiği yerlere getirmek için verdiğimiz mücadele her zaman her platformda devam edecektir. İlerleyen dönemde Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu olarak gerçekleştireceğimiz ulusal ve uluslararası sektörel projelerimizin de müjdesini verir, keyifli okumalar dilerim.” Dedi.

Pitel, Türk yemeklerini tadabileceğiniz yerler hala var diye anlattığı yazıda, lokantaların menüleri, garsonlar, lokantalardaki sıcak ve samimi ortam ile toplum sınıfları arasındaki ortak alan olarak değerlendirdiği lokantaların mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler olarak değerlendirdi.

Türkiye koşullarında çalışma sürelerinin uzun olmasından dolayı öğle yemeklerinin vazgeçilmez olduğuna değinen Pitel, diğer ülkelerin kültürlerinde ki gibi fast food yada atıştırmalık yemek alışkanlıkları ile Türk Lokanta geleneğini karşılaştırdı. Geleneksel yemekler, çorba çeşitleri, güveç yemekleri ve kebap türlerinin garsonlar eşliğinde sunulduğu lokantalarda, esnaf, hükümet yetkilisi, bankacı gibi her meslek dalından insanların yan yana yemek yemesi gibi detaylarında bulunduğu yazıda lokantalardaki misafirperverlik dikkat çektiği bir nokta oldu.

The Financial Times Türkiye Muhabiri Laura Pitel’in Yazısı: https://www.ft.com/content/59422788-5d3e-11ea-b0ab-339c2307bcd4

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.