Türkiye Lokanta ve Pastacılar Federasyonu
Türkiye Lokanta ve Pastacılar Federasyonu
Atatürk

Yerel lezzetler Fast-Food’a karşı

HABERTÜRK GAZETESİ/

Yöresel Lezzetler Festivali, fast food kültürüne karşı yerel lezzetleri ziyaretçilerle buluşturmaya devam ediyor.
82. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında İZFAŞ tarafından, Orkide Yağları’nın sponsorluğunda Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Yöresel Lezzetler Festivali’de Hatay, Erzurum, Malatya, Mersin, Trakya, Tekirdağ, İnegöl, Bursa, Gaziantep ve Ege mutfağından lezzetler katılımcı ve ziyaretçilere sunuluyor.
Festival boyunca çeşitli sahne gösterileri ve müzik dinletileri gerçekleştirilecek, ünlü aşçılar sunumlar gerçekleştirecek.

GASTRONOMİ TURİZME DÖNÜŞTÜ
Gastrominin dünyada artık bir turizm alanına dönüştüğüne dikkat çeken Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice,  “Biz de yöresel lezzetlerimizin fast food kültürüne yenilmesini kabul etmeyiz. Dünyada sağlıklı beslenme yaygınlaşıyor. Türk mutfağında zeytinyağlılardan ete, balıktan hamur işlerine çok geniş bir gıda yelpazesi var. Geçen yıl festivalimiz çok başarılı oldu. Biz bu organizasyonu fast food kültürüne karşı mücadelenin ateşi olarak görüyoruz” dedi.

İZMİRLİ ORKİDE, FESTİVALİN SPONSORU
Orkide Yağları’nın Reklam Halkla İlişkiler Müdürü Ercan Erol her yıl İEF’ye sponsorluk destekleri sunduklarını belirterek, “Fuarcılık kültür ve altyapı istiyor. Biz İzmirli bir firmayız. Katıldığımız bütün organizasyonlarda bu kimliğimizi vurguluyoruz. Fuarcılık kültüründe gastronomi önemli bir faktör. Fuar için gittiğiniz yerlerde yöresel lezzetleri tatmak istersiniz.
Biz de İEF bünyesinde yerel tatları ziyaretçi ve katılımcıların beğenisine sunacak bu organizasyona destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Festivalin en temiz, en hijyenik, en eğlenceli şekilde tamamlanması için çaba harcadık” dedi.

SAĞLIKLI, LEZZETLER İEF’DE
İEF’nin hem tarihsel bir gelenek, hem de yaşayan bir dinamik olduğunu dile getiren İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “İEF geçmişte de hayatın tüm renklerini içeriyordu. Yemek kültürü de bunlardan biri. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Yöresel Lezzetler Festivali, fuarın en ilgi çeken köşelerinden biriydi. Bu yıl  İEF’nin ana teması sağlık olarak belirlendi. Sağlık mutfak kültürü ile özdeşleşiyor. O nedenle bu yıl festival bizim için daha önemli” diye konuştu.