Türkiye Lokanta ve Pastacılar Federasyonu
Türkiye Lokanta ve Pastacılar Federasyonu
Atatürk

1. Pastacılık ve Tatlıcılık Çalıştayı

17 Kasım 2012, Cumartesi günü Ankara Başkent Öğretmenevi’nde tedarikçi, üretici, satıcı gibi yaklaşık 30 milyar dolarlık bir ekonomik değerin yönetildiği sektörün temsilcilerini bir araya getiren I. Pastacılık ve Tatlıcılık Çalıştayı’na Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai UÇARMAK, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan EROL, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Aytekin YALÇIN, TESK Genel Başkanı Bendevi PALANDÖKEN, Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Nevzat AYPEK,  Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut YENİCE, akademisyenler, oda başkanları ve sektör temsilcileri katılmıştır.

I. Pastacılık ve Tatlıcılık Çalıştayı’nın ilk panelinde konuşmacı olarak Gazeteci Nedim Atilla, Gazi Ün. Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Aypek, Yrd. Doç. Dr. Yasemin Akdevelioğlu ve Federasyon Yönetim kurulu Üyesi Abdurrahman Demirdak katıldılar ve pastacılık ve tatlıcılık sektörünün dünü bugünü ve yarını hakkında bilgiler verdiler. Öğleden sonraki ikinci panelde ise T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ahmet Kavak Moderatörlüğünde yine T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Sayın Selman Ayaz ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Sayın Dr. Neslihan Alper 5996 Sayılı Kanunun Getirdiği Yenilikler, Uygulamalar ve Sorumluluklar hakkında bilgiler verdiler.