Türkiye Lokanta ve Pastacılar Federasyonu
Türkiye Lokanta ve Pastacılar Federasyonu
Atatürk

2.Yöresel Lezzetler Festivali

Aykut Yenice Aykut Yenice ILGEO

Bu yıl 82. kez kapılarını 29 Ağustos Perşembe günü ’’Gücü geçmişinde, heyecanı geleceğinde’’sloganıyla açacak olan İzmir Enternasyonel fuarı 8 Eylül’e kadar bir milyon beş yüz bin ziyaretçiyi ağırlamayı planlıyor.

Gecen yıl 1090 olan katılımcı firma sayısını bu yıl 1125 yapan, yine gecen yıl 73 bin metre kare olan fuar alanını bu yıl 85 bin metrekareye çıkararak ve ulusal etkinlik süresini beş güne çekerek ve yeni birçok etkinliği bu yıl kamuoyunla paylaşmaya hazırlanan İzfaş yönetimi çok iddialı bir fuarın müjdesini veriyor.

Ana temasını sağlık olarak belirleyen bu yıl ki fuarın kentimiz için en büyük katkısının hiç kuşkusuz  Expo 2020 için olacağını söyleyebiliriz. Fuar süresince bu konuyla ilgili birçok panel ve etkinlikler düzenlenerek sağlık temasıyla hazırlandığımız Expo’nun tanıtımına çok önemli katkılar sağlanacağı kesin diyebiliriz.

Türkiye Lokantacılar Federasyonu olarak desteklediğimiz ana sponsorumuz Orkide ile birlikte Basmahane kapısı girişindeki alanda bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz ‘’ Yöresel Lezzetler Festivali’’ etkinliğimizin hiç şüphesiz geçen yıl olduğu gibi bu yılda fuarın en çok ziyaret edileceği bir lezzet durağı olacağını söyleyebiliriz.

Sokaktaki yarım ekmek arası döner ve köfte kültürüne karşı gerçek Bursa İskender dönerimizi Vahit Usta ile , İnegöl köftemizi Hasan Usta ile misafirlerimize sunacağız. Türk mutfağının çok önemli bir lezzet kenti olan Hatay’ın satır ve kağıt kebabını, saç oruğunu, içli köftesini ve namı ve tadı dünyaya mal olmuş künefesini Hatay’dan gelecek ustalarımızın marifetiyle sunacağız.

Erzurum’un çağ kebabını, Malatya’nın kavurması ve tandırını , Mersin’in tantuni ve Yörük köftesini Mehmet Usta’nın özel sunumuyla bulacağınız etkinlik alanımızda, Trakya’nın ciğer tavasını ve Kayseri’nin mantısını yine çok değerli ustalarımızın hünerli ellerinden çıkan lezzetli sunumlarıyla tadacaksınız.

Türk mutfağının birçok özel yöresinin ve ustasının fast- food kültürüne karşı ayakta kalma adına verdiği mücadeleye  katkı koymak adına Türkiye’nin en özel fuar alanında bize inanıp yer veren İzfaş’ın çok değerli genel müdürü Sayın Şakir Örs’e ve müdür yardımcısı Sayın Zeki Karatay’a  katkılarından ötürü ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Binlerce yıllık tarihinde yaşamış onca uygarlıkla birlikte bu süreç içerisinde aldığı göçlerle inanılmaz bir mutfak kültürüne sahip kentimizin turizm alanında da dünyada moda olmaya başlayan gastronomi turizmine de çok uyduğunun göstergesi olacağına inandığım fuar alanındaki bu etkinliğin devamı ve yaşatılması adına herkesin katkı ve destek olması dileğimle bu yılki fuar için emeği geçen başta sayın başkan Aziz Kocaoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyor başarılar diliyorum.

Sevgiyle kalın, ağız tadıyla kalın…