Türkiye Lokanta ve Pastacılar Federasyonu
Türkiye Lokanta ve Pastacılar Federasyonu
Atatürk

I.Türk Mutfağı Zirvesi

I. TÜRK MUTFAĞI ZİRVESİ / 01 – 04 Aralık 2011 Antalya

Federasyonumuzun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin dört bir yanındaki 106 esnaf odamızda kayıtlı Yöneticilerimiz  ve üyelerimizin iştiraki ile start alan “I.Türk Mutfağı  Zirvesi” siyaset, iş ve medyanın yoğun ilgisiyle gerçekleşmiştir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet HOTAR, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali NURAL, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Aytekin YALÇIN, Kültür ve Turizm Bakanı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet ARI, TESK Genel Başkanı Bendevi PALANDÖKEN ‘in de katılımlarıyla onurlandırdıkları Çalıştay’da; Sektörün Türk ekonomisindeki yeri, turizm açısından ülkemize sağladığı girdi, tarihsel ve kültürel miras olarak Türk Mutfağı’nın, özverili çalışmasıyla esnafın sıkıntıları ve bunlara yönelik çözüm önerileri üzerinde yoğunlaşıldı.

Konuşmalardan sonra, Zirve’ye katılan tedarikçi firmaların standları ziyaret edildi.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu olarak “Türk Mutfağı, Türkiye’nin yeni ihracat markası olmalıdır.” biçiminde ortaya koyduğumuz yaklaşıma, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY’ın destek vermesiyle, “Geleneksel Türk Yeme İçme Sanatı” için  yeni bir çığır açılmıştır diye düşünüyoruz.  Bu bağlamda, Federasyonumuz, 01-04 Aralık 2011 tarihlerinde Antalya’da, hem hazırlanan sektör strateji ve eylem planına son şeklinin verileceği hem de bir dünya markası olan Türk Mutfağı’nın ihraç ürünü haline getirebilmenin yol ve yöntemlerinin tartışıldığı I.TÜRK MUTFAĞI ZİRVESİ  etkinliğini düzenlemiştir.

Federasyonumuzun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin dört bir yanındaki 106 esnaf odamızda kayıtlı yöneticilerimiz ve üyelerimizin iştiraki ile start alan “I.Türk Mutfağı Zirvesi” siyaset, iş ve medyanın yoğun ilgisiyle açılışını yaptı.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut YENİCE yaptığı konuşmada Türkiye’nin tanıtımında büyük rol alabilecek Türk Mutfağını büyütmenin ve duyurmanın ilk adımı olan zirvenin ev sahibi olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Tüm katılımcılara ve özellikle Ankara’da siyasi arenada biz İzmirlileri büyük özveri ile temsil eden Genel Başkan Yardımcımız Nükhet HOTAR’a bizleri bu organizasyonda da yalnız bırakmadığı için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi PALANDÖKEN, Kültür ve Turizm Bakanı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet ARI, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali NURAL, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet HOTAR birer konuşma yaptılar. Sektörün Türk ekonomisindeki yeri, turizm açısından ülkemize sağladığı girdi, tarihsel ve kültürel miras olarak Türk Mutfağı’nın, özverili çalışmasıyla esnafın sıkıntıları ve bunlara yönelik çözüm önerileri üzerinde yoğunlaşan konuşmalardan sonra, Zirve’ye katılan tedarikçi firmaların standları ziyaret edildi.

Esnafımız Adına Esnaf Dostu Bakanımız Sayın M.Mehdi Eker’e  Şükran Plaketi Sunduk