Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Resmi Sitesi

Mesleğin duayenlerinden Manisalı amatörlere tam not

Bu haber 30 Nisan 2019 - 0:26 'de eklendi ve kez görüntülendi.

475. Mesir Festivali kapsamında düzenlenen Yemek Yarışması’nda amatör ustalar birincilik için mücadele ederken jüri olarak görev yapan meslek duayenleri katılımcılara tam not verdi

Manisa Lokantacılar Odası tarafından Uluslararası 475’inci Mesir Festivali kapsamında bu yıl 15’incisi düzenlenen Yemek Yarışması, Şehzadeler’deki tarihi Yeni Han’ın develik bölümünde yapıldı. Lezzet Haritası isimli yemek programını sunucusu Ezgi Serter’in sunuculuğu yaptığı yarışmaya; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Geriter, Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül, Uşak, Mersin, Karaman, Edremit, Bursa ilerlerinden lokantacılar odası yöneticileri ile yarışmaya katılan aşçılar ve aileleri katıldı.

‘Etli Yemekler’, ‘Zeytinyağlı Yemekler’, ‘Hamurişi’ ve ‘Tatlılar’ olmak üzere dört kategorisinde mücadele veren yarışmacılar, lezzetleri yarıştırdı. Her kategoride beşer jüri üyesi bulunan yarışmada ikisi erkek 67’si ev hanımı olmak üzere 69 yarışmacı katıldı. Açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Mehmet Akgül, yarışmanın amacının kente özgü geleneksel yemekleri ön plana çıkarmak olduğunu söyledi. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice de, bu tür yarışmaların geleneksel yemek kültürümüzün yaşatılması adına önemli çalışmalar olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından çeşitli illerin Lokantacılar Odalarından gelen mesleğin duayenlerinin de aralarında yer aldığı jüri üyeleri tek tek lezzetlerin tadına baktı. Görselliğine 50 ve tadına 50 puandan lezzetler değerlendirmeye alındı. Sunulan yemekleri tadı karıştırılmasın diye her tadımdan sonra bol bol soda tüketildi. Kategorilerinde birinci olan yarışmacılara ödülleri Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cegniz Ergün, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Tatlılar kategorisinde Hafsa Sultan Pastası ile birinci olan Mine Senan’a, kakaolu revanini baklava ile ikinci olan Sevnur Cesur’a ve incir şöleni tatlısı ile üçüncü olan Suna Uzunöz’e ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün verdi. Etliler Kategorisinde birinciliği Bacalı Et ile Süheyla Ülker, ikinciliği Akkız Aşı ile Hacer Aksoy, üçüncülüğü de Soğan Yahnisi ile Gülten Kaya kazandı.

Zeytinyağlılar Kategorisinde birinciliği Zeytinyağlı Enginar ile Türkan Kılınç, ikinciliği Közde Patlıcan, Biber Sefa ile Aynur Çaltepe, üçüncülüğü Kaburga Sarma ile Nerihan Keder kazandı. Hamur işi kategorisinde birinciliği İncir Güzeli ile Ayşegül Onaylı, ikinciliği Laz Böreğiyle Senem Akgün, üçüncülüğü kabın Çerkez Mantısıyla Muazzez Eren kazandı. Dört kategoride dereceye girenlerin ödüllerini yarışmaya katılan protokol üyeleri verirken, birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altın hediye edildi. Ödül töreninden sonra yarışmaya katılan yemekler katılımcılara sunuldu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.