Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Resmi Sitesi

Müthiş ziyafet

Bu haber 29 Haziran 2019 - 19:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İzmir, 27-29 Eylül tarihleri arasında müthiş bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Uzun yıllar konuşulacağına inandığım, sonrakilerin iple çekileceğine emin olduğum bu etkinliğin adı PASTART.

Yani, Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali.

Adından anlaşılacağı üzerine gıda alanında düzenlenmiş “en tatlı festival” olacağı muhakkak.

Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice ile İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen’in kafa kafaya vererek ortaya koyduğu müthiş etkinlik İzmir’in simgesi Kültürpark’ta düzenlenecek Festival’de 3 bin metrelik boyu ile dünyanın en uzun pastası üretilecek.

Hem de konukların gözleri önünde.

Festivalin konukları, hem dünya rekorunun heyecanına ortak olacaklar, hem de o pastanın tadına bakacaklar.

3 gün sürecek PASTART’ın her anı etkinlik dolu.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ünlü şefler yeteneklerini burada yarıştıracak.

Keza Türkiye’nin dört yanından gelecek ustalar da yine burada hünerlerini gösterecek.

Katılımcılar, damaklarda eşsiz lezzetler bırakan tatların kimler tarafından ve nasıl üretildiğine tanıklık edecekler.

Hani bazı olayları anlatırken “yok yok” diye bir tanımlama yapılır ya.

Bu Festival de bu sıfata o kadar uygun ki.

Doluluğu anlatmak için kullanılan “yok yok” tanımlaması PASTART’a deyim yerindeyse “cuk” diye oturuyor.

Sektörün marka isimleri ve firmaları kendilerini zirveye taşıyan ürünlerini teşhir ederken, ziyaretçilere de bu lezzetlerle tanışma fırsatı sunacaklar.

1 milyon ziyaretçinin beklendiği Festivalde İzmir’in özel lezzetleri de ziyaretçilerle buluşturulacak.

Gerek kent içinden, gerekse kent dışından gelen yüz binlere 3 gün boyunca boyoz, gevrek, lokma ikram edilecek.

Katılımcılar Festival’de sadece İzmir lezzetleri ile tanışmayacak elbette.

Türkiye’nin dört yanından gelecek odalar, markalar yöresel lezzetlerini de İzmirli ile buluşturacak.

“Dolu dolu” bir etkinlik dediğimize göre PASTART sadece tadımlarla, yarışmalarla sınırlı değil.

Olayın bir de kültürel boyutu var.

Mesela İzmir’in “et helvası” gibi unutulmakta olan tarihi lezzetleri burada tekrar gün ışığına çıkartılacak.

Düzenlenecek panellerde bilim insanları hem ziyaretçilere, hem katılımcılara gastronomi ile ilgili bilgilerini aktaracaklar.

Ve PASTART’ın paydaşlarından ANOV (Anadolu Otizm Vakfı) otizmli bireylerin de başta hizmet sektörü olmak üzere sosyal hayatta nasıl var olduklarını gözler önüne serecek.

Özetle PASTART sadece İzmir’e değil, tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya 3 gün boyunca damağı, gözü ve ruhu tıka basa doyuracak bir ziyafet sunacak.

İbrahim Akbulut
İbrahim Akbulutibrahimakbulut@lokantacilarvepastacilar.org.tr

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.