Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Resmi Sitesi

PASTANIN USTALARI İZMİR’DE REKOR İÇİN BULUŞACAK

Bu haber 19 Haziran 2019 - 13:29 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İzmir, uluslararası çapta bir büyük organizasyona hazırlanıyor. Eylül ayında gerçekleştirilecek etkinlikte dünyanın pastacısı İzmir’de buluşacak. Meslek örgütlerinin tümünün birlikte gerçekleştireceği etkinlik Kültürpark’ta düzenlenecek.

27-29 Eylül 2019 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan PASTART İZMİR- Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice ve federasyona bağlı 60 oda başkanının birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında festivalin hedefleri açıklandı. 20 ülkeden 500 firma, 1000’i aşkın pasta şefi ile birlikte düzenlenecek etkinlik, Kültürpark’ta gerçekleştirilecek.

Tadımlar, tanıtımlar, söyleşiler ve atölyeler ile renklenecek etkinlikte, Dünya Pastacılık Kupası başta olmak üzere pastacılık yarışmalarının yanısıra bir dünya rekoru kırılması hedefleniyor.

3 KM’LİK FESTİVAL PASTASI

İzmir Tatlıcılar ve Pastacılar Odası üyeleri ve festival katılımcılarının birlikte hazırlayacağı ve tam 3 km uzunluğunda olması planlanan Festival Pastası ile dünya rekoru kırılması amaçlanıyor. Kültürpark geneline kurulacak özel bir stantta yapılacak Festival Pastası için 1000 pasta şefi birlikte çalışacak.

1 MİLYON ZİYARETÇİ

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, festivale ilişkin bilgi verdiği basın toplantısında 1 milyon ziyaretçi hedeflediklerini bildirdi. Yenice “Amacımız, Türk Mutfağı’nın en güçlü olduğu alanlardan biri, unlu mamullerdeki lezzet zenginliğini bir kutlama ile kanıtlamak ve ihraç ürünleri yelpazesine taşımak. 81 ilimizde 104 ihtisas odası ve 130.000’i aşkın işletme ile sektörün Türkiye’deki Anayasal yetki ve sorumluluk sahibi en büyük esnaf temsilcisi olan federasyonumuz, tedarikçi firmalarıyla birlikte bir büyük aile.

Ekonomik değeri 65 milyar dolara ulaşan sektörümüzün artık ihracata yönelen bir vizyona sahip olması gerekiyor.  İzmir’i seçmemizin nedeni ise festivalimizin temel özelliği ile bütünleşmesi; Türk mutfağının modern kanadı pastacılık ile geleneksel kanadı tatlıcılığı birlikte sunacağız. İzmir’in bu konuda en uygun il olduğunu düşünüyoruz. Tüm oda başkanlarımızın desteğiyle düzenlenecek festivalin iki büyük hedefi var; ilki daha ilk yılında dünya mutfak organizasyonları listesine üst sıralardan girmek. Diğer hedef ise 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmak.  İzmir ve çevre illerden vatandaşlarımızın festivalimize yoğun ilgi göstereceğini umut ediyoruz. Bu organizasyonla İzmir’i gastronomi kenti yapma yolunda büyük bir adam atmış olacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un verdiği destekle hedefe varacağımıza eminim dedi. Başkan Yenice, Festival’in Kültürparak’ta düzenlenmesinin İzmir’e de büyük canlılık katacağını sözlerine ekledi.

İzmir Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen konuşmasında festivalin yeme içme yelpazesinin, pastanın yanısıra tatlıdan böreğe unlu mamullerin tümünü kapsayacağını belirtti. Esen, “Pastacılar,  lokmacılar, boyozcular, gevrekçiler, şekerciler, dondurmacılar, börekçiler, gözlemeciler… İzmir lezzetlerini üreten herkes, hepimiz burada olacağız. İnanıyoruz ki; İzmir yeni bir marka değere kavuşacak” dedi.

20 ÜLKEDEN PASTA ŞEFİ

Etkinliğin uluslararası ayağı ve yarışmalar kısmını üstlenen Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başkanı Gökhan Tufan ise üç gün sürecek festival kapsamında 20 ülkeden gelecek ve Türkiye’den katılacak pasta şeflerinin yarışacağını bildirdi. Tufan “Festivalimizin Türk mutfağı, gastronomisi ve turizmine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Aynı malzemeler ile farklı lezzetler yaratacak şeflerimizin katılacağı yarışmaların yanısıra binbir çeşit ürün ile İzmir’e büyük heyecan yaşatacağımıza inanıyoruz” yorumunda bulundu.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen 60 oda başkanının katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında ayrıca, festivalin söyleşiler koordinatörü yazar Nejat Yentürk, İzmir’in lezzet tarihi konusunda bilgiler verdi. Dr. Yentürk, festival kapsamındaki söyleşilerde hem tarihi lezzetlerin gündeme getirileceğini, hem de sektörün sorunlarının gündeme getirileceğini anlattı. Festivalin sosyal sorumluluk faaliyetlerinin ise ödüllü Elele Cafe projesiyle dikkati çeken Anadolu Otizm Vakfı tarafından gerçekleştirileceği bildirildi. ANOV’un tarafından düzenlenecek etkinliklerde otistik çocukların pasta yapımı konusundaki beğeniye sunulacak.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.