Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Resmi Sitesi

Üniversitelilere Milli Mutfak’ın ipuçları

Bu haber 19 Mart 2019 - 0:49 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Gastronomi Topluluğu, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin işbirliği ile düzenlenen Yöresel Gastronomi Festivali’nin 3.’sü PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Festivale, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice’nin Milli Mutfak Hareketi ile ilgili aktardığı önemli ipuçları damgasını vurdu.

Festivale Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye’den da bazı üniversitelerden katılım oldu.  Sergi ve atölye çalışması gibi çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivalde, Türkiye’nin çeşitli kentlerinden öğrenciler yöresel lezzetlerinin sunumunu yaptı. PAÜ’lü öğrenciler de, kendilerine sunulan lezzetlerin tadına bakma fırsatı buldu. Festivalde tarifler verilip çorbalar içilirken, çeşitli sunumlar ve panellerle de öğrencilere gastronomi ve aşçılık alanında tavsiye ve öneriler verildi.
Panelde bir konuşma yapan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, yöresel lezzetlerin Milli Mutfak Hareketi’ndeki yerini anlattı. Yenice, büyük ilgi gören konuşmasında yöresel lezzetlerin gastronomi alanındaki önemine de işaret etti. TAŞKAPON Genel Başkanı Gökhan Tufan da konuşmasında katılımcılara yöresel lezzetlerin önemiyle ilgili bilgiler aktırdı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.