Türkiye Lokanta ve Pastacılar Federasyonu
Türkiye Lokanta ve Pastacılar Federasyonu
Atatürk

İsmail Uğural

Kamuoyu algısı her zaman için çok önemli. Söz gelimi Somon balığının çok faydalı olduğu yönünde bir genel kabul var. Somon hiç şüphesiz özellikle Omega-3 açısından zengin bir balık. Ama konunun diğer yönünü de kamuoyu fazla bilmiyor. Bakınız, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan nasıl bir açıklama yapıyor: "Türk balıklarının Omega-3 zengini olduğunu kaç kişi farkında acaba? Aslında en fazla Omega-3 hamsi başta olmak üzere Türk balıklarında bulunuyor. Bu arada Karadeniz'de somon üretiminin başladı, ancak Norveç Somon balığının Türk balıklarından daha sağlıklı olduğunu ima eden reklamların gerçeği yansıtmadığını herkesin bilmesi gerekir."   İÇERİDE TANITIM - Kızıltan,…
İzmir’in yüksek tarım ve gıda potansiyelini ‘bilim ve teknoloji’ ile buluşturmanın önemi tartışılmaz. Bu çerçevede faaliyete geçen İzmir Ekonomi Üniversitesi Tarımsal Teknoloji ve Gıda Bilimleri Fakültesi’ni dikkatle izleyelim. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazan Turhan ile gerçekleştirmeyi planladıkları proje ve çalışmaları konuştuk. Bize katılın Nazan Turhan, “Artık tarım sektörüne piyasa mekanizması açısından bakabilmek, dünyada tarım ürünlerine olan talebi takip edebilmek ve talebi karşılayacak nitelik ve nicelikte ürünleri üretilmek önem taşıyor. Yine tüketicilerin beklentileri doğrultusunda, bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması ve pazarlamasını yapabilecek elemanlara olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bu sektör için nitelikli eleman ihtiyacını karşılama hedefi ile kurulan Tarım Teknolojisi…