Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkan vekili, Gaziantep Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Ekin, Tekirdağ Lokantacılar Odası Başkanı Lütfü Çebi’yi ziyaret etti. Ziyarette Tekirdağ’ın Gaziantep gibi yöresel lezzetlerin ön plana çıktığı bir olması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkan vekili, Gaziantep Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Ekin, Tekirdağ Lokantacılar Odası Başkanı Lütfü Çebi’yi ziyaret etti. Tekirdağ’ın çok güzel bir kent olduğunu ve lezzetleri ile ön plana çıkması gerektiğini kaydeden Ekin, “Gaziantep’in gastronomi şehri olması için büyükşehir başkanımız çok çalıştı. Herkes elini taşın altına koydu. Büyükşehrin, esnaflarımızın katkısı büyük oldu. Şehrimizin sadece baklava ile fıstıkla anılmaması gerektiğini düşündük. Bunun için yöresel lezzeleri ön plana çıkartmak için çalışma yaptık. Bizim dünyada tektir 295 tane yöresel lezzetimiz vardır” dedi.
İnsanların günü birlik uçakla yemek için Antep’e geldiğini ifade eden Ekin, “İnsanlar günü birlik yemek için uçakla Antep’e geliyorlar. Ellerinde tatlı paketlerle dönüyorlar. Belediyemiz şehrimizin gastronomi kenti olması için büyük emek verdi. Bizin oda olarak kentimizi dünyaya tanıtmak için emek veriyoruz. Bundan esnaf olarak bir faydalanıyoruz” diye konuştu.
Tekirdağ’ın lezzetlerinin ön plana çıkması gerektiğini kaydeden Ekin, “Tekirdağ Başkanımız sayın Çebi Tekirdağ’ı yöresel lezzetleri ile ön plana çıkması için çok çalışıyor. Özveri ile çalışıyor. Başkanıma Tekirdağ’daki yöneticilerin destek vermesi lazım. Bu işler ekip işi ile oluyor. Biz Antep’te böyle yaptık” dedi.