Çok sağlıklı bir sebze olup düşük kalorisi ile turpgiller ailesinden olan Karnabaharı bütün olarak pişirmeyi denemeyenler için görünüm ve tat açısından alternatif bir lezzet
C ve K vitamini yönünden zengin bir sebze olan karnabahar sevmeyenler için yeni görünümü ve tadı ile cezbedici olabilir.
Fırında Bütün Karnabahar için Malzemeler
- 1 adet karnabahar küçük boy
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 250 gram kıyma az yağlı
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil tatlı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam pul biber, karabiber, tuz
- 1 miktar su karnabaharı haşlamak için
Fırında Karnabahar üzerine sürmek için
- 1 tatlı kaşığı mısır unu
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendelenmiş
Fırında Karnabahar Yapılışı
- Karnabaharın altında bulunan yeşil yapraklarını kesip suda yıkayın, fazla suyunu süzün.
- Karnabaharı uygun bir tencerede içine tuz koyarak haşlayın ama dağılmayacak bütün kalacak şekilde olmasına özen gösterin. Unutmayın karnabahar çabuk haşlanır, çatal yardımıyla batırılarak yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edebilirsiniz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya zeytinyağı koyup kızdırdıktan sonra soğanı ekleyip kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin, kıyma piştiğinde yemeklik doğradığınız biberleri ekleyin 2 dakika sonra salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup, tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
- Haşlanan karnabaharı süzgeçle suyunu süzdükten sonra karnabaharın dallı kısmını çevirip kıymanın bir parçasını dallarının arasına koyup yağlı kağıt ile kapattıktan sonra çevirip, fırın kabına yerleştirin.
- Bir kaseye yumurta kırıp içine mısır unu, tuz, karabiber ve kaşar peynirini koyup çırpın, karnabaharın üzerine bu karışımı sürün.
- 150 dereceye ayarladığınız önceden ısıttığınız fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirip fırında alın, sıcak olarak dilimleyerek servis edebilirsiniz.