Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Resmi Sitesi

Ustasından…Zeytinyağlı Enginar

Bu haber 20 Temmuz 2018 - 22:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sağlıklı beslenmek isteyenlerin ilk adreslerinden biri her zaman enginar olmuştur. İçerisine yerleştirilen garnitürü ile daha da bir lezzetlenen zeytinyağlı hali bambaşka olan zeytinyağlı enginar. Kış aylarının sevenleri tarafından en çok tüketilen sebzesi enginarı kimisi içerdiği besinlerden faydalanmak için kimiside gerçekten sevdiği için tüketiyor. İçerisinde bol miktarda A vitamini bulunduran enginar, karaciğeri temizler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalbi ve damar sağlığını da koruyan enginar herkesin mutfağında mutlaka pişmeli.

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar (konserve kullandım)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Havuç minik küp şeklinde doğranır.
  2. Üzeri geçecek kadar su eklenerek haşlanmaya bırakılır.
  3. Kaynadıktan 5 dk kadar sonra minik küpler halinde doğradığımız patates eklenir ve sebzeler hafif yumuşayana kadar kaynatılır. (Tam pişmemesi önemli.)
  4. Soğan yemeklik doğranarak yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur.
  5. Üzerine patates ve havuç eklenir.
  6. 1 su bardağı bezelye de ilave edilerek karıştırılır, ocaktan alınır.
  7. Enginarlar limon ile ovularak tencereye dizilir.
  8. Üzerine hazırladığımız sebzeler dökülür.
  9. Şeker, tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.
  10. 1 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
  11. Enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
  12. Soğuduktan sonra servis edilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.