Kışın yapılacak yemekler listesinin başrollerinde hiç şüphesiz kış sebzeleri ve bakliyatları yer alıyor. Soğuyan havalara karşı besleyici ve bol vitaminli kereviz yemeğinin sağlık açısından birçok faydası bulunmakta.
Sevmeyenine dahi kereviz yemeyi sevdirecek nefis mi nefis, çok hafif bir o kadar da besleyici ege usulü zeytinyağlı kereviz yemeği tarifi.
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi için Malzemeler
- 1 adet büyük boy kereviz
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 limon
- 3 su bardağı su
- ¼ demet dereotu
Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı
- Kerevizleri, patatesleri, havuçları küçük küçük doğrayın
- Soğanı ince uzun kıyın ve az tuz ilave ederek suyu çıkana kadar ovun
- Tencerenin dibine yağı koyun ve ısıtın
- Üzerine sırasıyla kereviz, patates, havuç ve soğanları koyup kısık ateşte 5 dakika kendi halinde pişirin
- Bir yandan limonu sıkın
- Su, limon suyu, şeker, tuz ve unu derin bir kabın içinde güzelce karıştırın
- Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün ve sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin
- Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ile servis edin. Arzuya göre üzerine ekstra sızma zeytinyağı ve limon gezdirerek servis edebilirsiniz.