Kebap denilince akla sadece şişlere geçirilmiş, mangal ateşinde nar gibi kızarıp pişmiş etler gelmiyor. İçerisinde et olan birbirinde farklı birçok yemeği kapsıyor aslında kebap. İçinde et oluyor, sebze oluyor, peynir ve farklı soslarla da tadına tat katılıyor. Büyük küçük herkesin sevdiği lezzet Buğu Kebabı
Buğu Kebabı için Malzemeler:
- 600 gram dana kuşbaşı eti
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 150 gram arpacık soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 çay bardağı bezelye
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Buğu Kebabı Yapılışı
- Bir tencere içinde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
- Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
- Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
- Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
- Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.
- Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.
- 190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.