Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Resmi Sitesi

Ustasından…Buğu Kebabı

Bu haber 14 Kasım 2018 - 14:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kebap denilince akla sadece şişlere geçirilmiş, mangal ateşinde nar gibi kızarıp pişmiş etler gelmiyor. İçerisinde et olan birbirinde farklı birçok yemeği kapsıyor aslında kebap. İçinde et oluyor, sebze oluyor, peynir ve farklı soslarla da tadına tat katılıyor. Büyük küçük herkesin sevdiği lezzet Buğu Kebabı

Buğu Kebabı için Malzemeler:

  • 600 gram dana kuşbaşı eti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 gram arpacık soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 2 çay bardağı bezelye
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Buğu Kebabı Yapılışı

  1. Bir tencere içinde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
  2. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
  3. Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
  4. Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
  5. Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
  6. Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.
  7. Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.
  8. 190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.