Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda “7 bölge 7 lezzet” etkinliği düzenledi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen aşçılar yöresel yemeklerini sergiledi. Eskişehirli aşçıların tercihi ise Çibörek ve Mihalıççık Güveci oldu.
Bu yıl altıncısı düzenlenen “7 Bölge 7 Lezzet” etkinliği, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Eskişehir Lokantacılar Odası, Eskişehir Aşçılar Derneği katkılarıyla 23 derneğin ev sahipliğinde yapıldı. Yaklaşık 300 aşçının katıldığı etkinlik eski ETİ fabrika alanında gerçekleşti.
Türkiye’nin çeşitli yerlerinden etkinliğe katılan aşçılar, yöresel yemeklerini etkinlik alanında ziyaretçilere sundular. Yöresel yemekler workshop standında Eskişehir’i Çibörek ve Mihalçıçık Güveci ile Eskişehir Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu üyesi Sofram Yemek’in sahibi Pelin Özdemir Avşar diğer illerden gelen katılımcılara lezzet şöleni sundu.
Gün boyu süren etkinlikte şehirlerin coğrafi işaretleriyle ünlü olan yemeklerin Eskişehir’de görücüye çıktığını belirten Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, “Sunumlarla ve lezzetle tam puan alan aşçılarımız çıtayı her yıl daha da yükseltiyor. Eskişehir’in en meşhur yemeklerini dışardan gelen misafirlerimize tanıtma fırsatı bulduk. Bu organizasyona düzenleyen Tepebaşı Belediyesi başta olmak üzere destek ve katkı sağlayan tüm sponsorlarımız ile derneklerimize teşekkür ederim” diye konuştu.