İzmir Kemeraltı’nda bulunan ve Gaziantep mutfağının en önemli yerlerinden olan Gaziantep İkram Döner Kebap, lezzet tutkunlarının uğrak noktası olmaya devam ediyor. Kimya mühendisi olmasına rağmen sevdiği için lokanta işletmeciliği yapan Gültekin Özgüçlü, bu işin kimyasını çözmüş durumda.
İzmirlilere Gaziantep’in en önemli lezzetlerini sunan Gaziantep İkram Döner Kebap, yatık döner, alinazik kebabı, içli köfte, lahmacun ve spesiyallerle lezzet tutkunlarının uğrak noktası. Uşaktan gelen yerli besi dana etlerinin tranç bölümünden yaptıkları yaprak döneri, Ödemişten özel alınan tereyağı ile yaptıklarını belirten Gültekin Özgüçlü, “yatık döner için meşe odunu kullanıyoruz. Meşe odunu koku yapmıyor ve enerjisi kontrollü, uzun süre yanıyor. Ayrıca kullandığımız tüm etler her türlü denetimden geçtikten sonra kullanılıyoruz. Dönerin yanında alinazik kebabı, lahmacun, içli köfte ve spesiyaller ile Gaziantep lezzetlerini sunuyoruz” dedi.
Kimya mühendisi olmasına rağmen yeni lezzetleri ve bu mesleği sevdiği için bu işi yaptığını belirten Özgüçlü, “yeni tatları ve lezzetleri seviyorum. Bu yüzden Gaziantep mutfağının sevilen lezzetlerini İzmir’de insanlara sunmak için burayı açtık. Her işte olduğu gibi insanın yaptığı işini sevmesi lazım. Ben işimi severek yapıyorum. İnsanlar mesleğimi ve yaptığım işi duydukları zaman şaşırıyorlar ama ben bu işin kimyasını daha önce çözdüm. Yemek için gelen müşterilerimizden de bunun karşılığını görüyoruz. 18 yıldır bu mekanda Gaziantep mutfağının lezzetlerini müşterilerimize sunuyoruz” diye konuştu.